Get Adobe Flash player

Mesterterv a falu ellen

A hónap közepén érkeztek az első információk, hogy a turisztikai koncepciónkat, melynek alapköve a Brachniger üdülőben kialakítandó kemping bizonyos, főként városokból származó üdülőtulajdonos minden eszközzel meg akarja akadályozni. Ekkor egy szenvedélyes hangvételű kiírást tettem a Facebook közösségi oldalon, amit néhány érsekcsanádi lakos félreértett.  Szerencsére azóta már egyre többen látják, hogy miről is van szó, így tisztázódott a helyzet.

A kiírást követően rengeteg megkeresést kaptam olyan vidéki üdülőtulajdonostól, akik igyekeztek elmondták, hogy hallottak már arról, hogy a Brachinger öböl környékén néhány, főként városokból származó tulajdonos aláírásgyűjtést akar szervezni Érsekcsanád önkormányzatának turisztikai elképzelései, ezáltal Érsekcsanád ellen, s ezt majd különböző eljárásokban akarják felhasználni.

Kivétel nélkül elmondták, hogy ők ezt biztosan nem fogják aláírni, ha eléjük teszik, mivel a legtöbbjük érdekelt a turisztikai elképzeléseinkben. Sőt, ha eladó lesz néhány ingatlan a kemping környékén, akkor akár vásárolnának is szívesen. Ezért ők az ÖSSZEFOGÁS mellett áll ki. Az elmúlt napokban azóta számos további ilyen jelzést kaptam, tehát a TÖBBSÉG érti miről van itt szó.

Viszont egyre jobban látszik az a „mesterterv”, amit egy bizonyos kör szövöget Érsekcsanád ellen!!!!!

EMLÉKEZZÜNK csak, amikor néhány hónapja a Súgóparti Hírek oldalon beszámoltak a terveinkről és egy vadidegen hölgy fenyegetőzött, hogy majd meglátjuk mi lesz, ha elindítanak bizonyos eljárásokat. Erről beszélt ő már akkor!!!!

Az önkormányzat korábban nem adta el ennek a körnek a területet, így őket most zavarja, hogy akarunk valamit a saját területünkön. Megjegyzem mi mindent csak engedéllyel csinálhatunk. Engedélyt kértünk a fakivágásra is, betartottuk a tőlünk 350 méterre fészkelő fekete gólya védelme miatti előírásokat, szakemberek felügyelték a folyamatos munkát. A pályázatokhoz minden engedély beszerzése előírás, tehát mi szabályosan járunk el. Ők pedig úgy végeznek felújításokat, hogy a minimális önkormányzati egyeztetést sem teszik meg. Az építésekről ne is beszéljünk.

Ne legyünk naívak, a támadás Érsekcsanád ellen egy szimpla gazdasági ÉRDEK, hisz látják, hogy micsoda lehetőségek nőhetnek ki a turisztikából. Viszont minket nem vezetnek meg.

Megjegyzem, akinek nem inge, ne vegye magára! Félreértésből megsértődni felesleges.

Az önkormányzat mindig is s párbeszéd híve volt. De az nem állapot, hogy vadidegen emberek törvénytelennek minősítik Érsekcsanád Község Önkormányzatának terveit, anélkül, hogy akár egyszer is megkérdeztek volna minket az egészről.

Az nem állapot, hogy nekik vannak illegális kiskapuik az önkormányzat területére, ahol folyamatosan ott szaladgálnak, ott tárolnak még veszélyes anyagnak minősülő olajat és benzint is. Érdekes lenne ugyanez fordítva, azaz ha az illegális kiskapukon a fali lakói csak úgy bemennének hozzájuk. Az nem állapot, hogy minket fenyegetnek, miközben semmilyen építkezésre vonatkozó szabályt nem tartanak be.

Az önkormányzat a napokban lelakatolta a nagykaput. Ettől a kiskapukon persze még mindig ki-be járnak a más területére, de kérdés, hogy mikor fogják levágni a lakatot. A lapzárta előtti héten további információkat kaptunk arról, hogy vidéki ügyvédeik miket tanácsoltak nekik, csak, hogy Érsekcsanád ellen menjenek. A céljuk ugyanis egyértelmű, meg akarják szerezni Érsekcsanád tulajdonát, és ehhez semmilyen eszköz se drága.

Ez a közjáték természetesen nem tántorítja el az önkormányzatot, és haladunk az utunkon. Az engedéllyel kivágott fákat beszállítottuk, hamarosan geodéziai felmérés indul, ami az alapja, hogy a terveket elkészíttessük. Az pedig külön erőt ad nekünk, hogy a többi üdülőtulajdonos folyamatosan a támogatásáról biztosít minket.

Azt ugyanis mindenki látja, hogy a turisztikát egyszerűen már nem lehet már megállítani. A lapzárta előtt ép egy újabb szálláshely kapott működési engedélyt, folyamatosan újítják fel a Veránka szigetei üdülőt, és a kávézó-étterem is megnyit, amint a vírushelyzet engedi. Ezért sokkal jobb lenne, ha ez a kör inkább együttműködni és közösen gondolkodni akarna. Mi erre nyitottak vagyunk.

Felső Róbert

polgármester

Share