Get Adobe Flash player

Szabadidő

Érsekcsanádon sokféle lehetőség kínálkozik a szabadidő tartalmas eltöltésére. Mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztály megtalálhatja a neki tetsző foglalatosságot a számtalan lehetőség között.

A legkisebbek tavasztól őszig a játszótereken hancúrozhatnak. A sportpályán futballozni, a szabadidőparkban röplabdázni lehet, nyáron ugyanitt szabadstrand fogadja a hűsölni vágyókat, míg a lovaglópályán a lovassportok kedvelői hódolhatnak szenvedélyüknek. Sétakocsikázásra, lovaglásra előzetes egyeztetés alapján van lehetőség (30/3914694).

A kerékpárosok a szekszárdi Duna hídtól egészen Bajáig a Duna parti árvízvédelmi töltésen kiépített kerékpárúton kerekezve gyönyörködhetnek a folyópart szépségiben. Gyalogtúrákhoz a közeli Duna-Dráva Nemzeti Park tanösvényeit érdemes felkeresni, a Gemenci természetvédelmi területet pedig kenuval lehet bejárni. http://ddnp.nemzetipark.gov.hu/index.php?pg=menu_2472

A geocathing rajongók is találhatnak felfedezetlen pontokat és ajándékokat Érsekcsanád közelében.

http://www.geocaching.hu/caches.geo?ob=tavolsag&od=n&egylapon=20&lat_h=46&lat_m=16.878&long_h=18&long_m=57.849

A horgászok napi-, heti- és éves jegyeket válthatnak a Dunára a Bajai Sporthorgász Egyesületnél (Baja Petőfi-sziget, 70 /339-1577)

A gemenci erdőkben szarvasra és vaddisznóra is lehet vadászni, előzetes egyeztetés a Gemenc Zrt. bajai irodájában.

Share