Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve - 2019. július 18.

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27/2019.                                J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. július 18. napján tartottrendkívüli nyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal díszterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbertpolgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Kellner Tamás, Horváth Ferenc, Csősz Lajos Csaba, Takácsné Kellner Mária képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Meghívottként jelen vannak:

Kissné Horváth Zsuzsanna művelődésszervező

Érdeklődő választópolgárok:

xxx

       

Jegyzőkönyvvezető: Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester: Köszöntök mindenkit mai rendkívüli nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 5 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 6 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban módosító javaslatom nincs. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a rendkívüli nyilvános ülés napirendjét a meghívón szereplő tartalommal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

220/2019. (VII.18.) Kt. sz. határozat

 

Rendkívüli nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1.) Területrendezési döntés.

Előadó: Felső Róbert polgármester 

2.) A falunapi nemzetközi pályázathoz kapcsolódó döntés (kötelező pályázati elemek és a vendégek fogadása, programok, stb.).

            Előadó: Felső Róbert polgármester

3.) Egyebek

 

Intézkedést nem igényel

 

1. napirendi pont

Területrendezési döntés.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: A rendezési tervünkhöz több kérelem is beérkezett azzal kapcsolatban, hogy a községben több helyen is vannak olyan ingatlanok, amelyek határa nem a közterület vonalába esik, ezért azokat rendezni szükséges. Ezeknek a területeknek a kiegyenesítéséről már döntöttünk is, csak arról nem, hogy az érintett területeket nevezettek tulajdonába adjuk. Így most erről az átadásról kellene dönteni. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy az előterjesztésben bemutatott és a határozathoz mellékelt vázrajz szerint az egységes utcakép kialakítása céljából a tulajdonát képező érsekcsanádi 851 hrsz-ú ingatlanból leválasztandó, és a - Kovács József Attila és Banász Ildikó tulajdonát képező 868 hrsz-ú ingatlanhoz csatolandó 99 m2 nagyságú területrész, - Kohl Róbert és Kohl-Berta Boglárka tulajdonát képező 859 hrsz-ú ingatlanhoz csatolandó 149 m2 nagyságú területrész, - Taba Gyula tulajdonát képező 853 hrsz-ú ingatlanhoz csatolandó 21 m2 nagyságú területrész. 2.) A Képviselő-testület az 1) pontban jelzett területeket ingyenesen adja a nevezettek tulajdonába. 3.) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az ingatlanrészek átadásáról szóló szerződés aláírására. 4.) A képviselő-testület megbízza a jegyzőt, hogy a képviselő-testület következő rendes ülésére jelen üggyel összefüggésben készítse elő az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendeletének módosítását. Aki a a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

221/2019. (VII.18.) Kt. sz. határozat

 

Az érsekcsanádi 851, 853, 859, 868, 873 és 874 hrsz-ú ingatlanok telekhatár-rendezése

 

1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy az előterjesztésben bemutatott és a határozathoz mellékelt vázrajz szerint az egységes utcakép kialakítása céljából a tulajdonát képező érsekcsanádi 851 hrsz-ú ingatlanból leválasztandó, és a

 

- Kovács József Attila és Banász Ildikó tulajdonát képező 868 hrsz-ú ingatlanhoz csatolandó 99 m2 nagyságú területrész,

- Kohl Róbert és Kohl-Berta Boglárka tulajdonát képező 859 hrsz-ú ingatlanhoz csatolandó 149 m2 nagyságú területrész,

- Taba Gyula tulajdonát képező 853 hrsz-ú ingatlanhoz csatolandó 21 m2 nagyságú területrész.

 

2.) A Képviselő-testület az 1) pontban jelzett területeket ingyenesen adja a nevezettek tulajdonába.

 

3.) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az ingatlanrészek átadásáról szóló szerződés aláírására.

 

4.) A képviselő-testület megbízza a jegyzőt, hogy a képviselő-testület következő rendes ülésére jelen üggyel összefüggésben készítse elő az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendeletének módosítását.

 

Felelős: polgármester, jegyző

 

Határidő: folyamatos, illetve a következő képviselő-testületi ülés

 

2. napirendi pont

A falunapi nemzetközi pályázathoz kapcsolódó döntés (kötelező pályázati elemek és a vendégek fogadása, programok, stb.)

Előadó: Felső Róbert polgármester

 

Felső Róbert polgármester: A kiküldött anyagból látszik, hogy hogyan állunk, de vannak még kérdéses dolgok, például még nem tudjuk pontosan, hogy a főzőknek mennyi halat kell adnunk. Úgy tudom, hogy eddig 30 asztalt foglaltak. Az eddigi években 40 asztal körül volt a foglalások száma, de nekünk most ennek a számnak az emelése a cél.

 

(A továbbiakban polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival az előterjesztésbe foglaltakat.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: Érsekcsanád Község Képviselő-testülete a Europe for Citizens kiíráson a testvértelepülési találkozó lebonyolításához kapcsolódó nyertes pályázat előterjesztésben bemutatott megvalósításával egyetért. Aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

222/2019. (VII.18.) Kt. sz. határozat

 

A Europe for Citizens pályázat megvalósításával kapcsolatos döntés

 

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete a Europe for Citizens kiíráson a testvértelepülési találkozó lebonyolításához kapcsolódó nyertes pályázat előterjesztésben bemutatott megvalósításával egyetért.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: folyamatos

 

3. napirendi pont

Egyebek.

 

Felső Róbert polgármester: A falunappal kapcsolatban majd jó lenne megbeszélnünk, hogy a szombati napon a főépületnél kik fogadják a vendégeket. A programról néhány szót: Csütörtökön lesz egy kiállítás a Művelődési házban a testvérkapcsolatokról. Utána marhagulyás lenne a vacsora. Pénteken elvisszük a vendégeket valószínűleg Kalocsára, de majd meglátjuk, hogy hogyan alakul a program. Aznap este a Német Nemzetiségi Önkormányzat fog majd főzni nekik. Ott valószínűleg sültes tál lesz, szombaton pedig pörkölt.

Az FBH Kft-nél, ahogy mi döntöttünk arról, hogy eladjuk az üzletrészünket, úgy döntött Csátalja, Kunbaja, Nagybaracska, Csikéria, Felsőszentiván, Bácsborsód, Hercegszántó és Sükösd is. Mivel ez egy közös cég, és elővásárlási jogunk van, ezért nyilatkoznunk kellene arról, hogy nem élünk ezzel a jogunkkal. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete megismerte az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft-ben lévő üzletrész értékesítésével kapcsolatos elővásárlási jogról lemondó nyilatkozatban foglaltakat. 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert az üzletrészre vonatkozó elővásárlási jogról lemondó nyilatkozat aláírásával. Aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

223/2019. (VII.18.) Kt. sz. határozat

 

FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft-ben lévő üzletrész értékesítésével kapcsolatos elővásárlási jogról lemondó nyilatkozat elfogadása

 

1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete megismerte az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft-ben lévő üzletrész értékesítésével kapcsolatos elővásárlási jogról lemondó nyilatkozatban foglaltakat.

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert az üzletrészre vonatkozó elővásárlási jogról lemondó nyilatkozat aláírásával.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: azonnal

 

Felső Róbert polgármester: A következő dolog a Művelődési ház kiállítótermének festésére történő megbízás. A határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy az Érsekcsanádi Művelődési Ház kiállítótermének belső festésével (anyagköltség: 158.220 Ft+Áfa, munkadíj: 202.750 Ft+Áfa) megbízza a Kovi-Piktor Kft-t (6347 Érsekcsanád, Dózsa György út 157.) 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert az 1.) pont szerinti munka elvégzésére vonatkozó vállalkozói szerződés aláírásával. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

224/2019. (VII.18.) Kt. sz. határozat

 

Művelődési Ház kiállítótermének festésére történő megbízás

 

1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy az Érsekcsanádi Művelődési Ház kiállítótermének belső festésével (anyagköltség: 158.220 Ft+Áfa, munkadíj: 202.750 Ft+Áfa) megbízza a Kovi-Piktor Kft-t (6347 Érsekcsanád, Dózsa György út 157.)

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert az 1.) pont szerinti munka elvégzésére vonatkozó vállalkozói szerződés aláírásával.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 8 nap

 

Felső Róbert polgármester: Voltak azok a veszélyes fák, amelyeknek a kivágására adtunk támogatást. A fák be lettek szállítva a Művelődési ház udvarára, de még nem lett bevételezve, viszont lenne rá vásárló. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: Érsekcsanád Község Képviselő-testülete megbízza Csák József erdészeti tanácsnokot, hogy mérje fel a 2019. évi veszélyes fák kivágásából származó  és a művelődési házba beszállított fa mennyiségét, és határozza meg azok eladási árát fa fajtánként. Aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

 

A képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

225/2019. (VII.18.) Kt. sz. határozat

 

Veszélyes fák kivágásából származó fával kapcsolatos döntés

 

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete megbízza Csák József erdészeti tanácsnokot, hogy mérje fel a 2019. évi veszélyes fák kivágásából származó  és a művelődési házba beszállított fa mennyiségét, és határozza meg azok eladási árát fa fajtánként.

 

Felelős: Csák József erdészeti tanácsnok

 

Határidő: következő képviselő-testületi ülés

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a rendkívüli nyilvános ülést bezárom.

 

 

 

 

 

kmf.

        Felső Róbert                                                                                         dr. Juhász Péter

        polgármester                                                                                               jegyző

Share