Get Adobe Flash player

Érsekcsanád a nemzetközi sajtóban: „Egy bámulatos rendezvény, példátlan vendéglátás.”

A lapzárta előtti héten érkezett Regensburgból az a folyóirat, amelyben Érsekcsanád is szerepel.

A regensburgi Dunai Hajózási Múzeum munkatársai, támogatói, a város képviselői 2018-ban és 2019-ben is részt vettek a Csanádi Nyár Napja rendezvényen. A folyóiratban a Dunai hajózás történetének utóbbi két évét dolgozták fel, így a látogatásuk beszámolóit is.

A cikknek köszönhetően Érsekcsanád 11 oldalas népszerűsítő, reklám lehetőséghez jutott, hisz a nemzetközi dunai vízi élettel foglalkozó szakma olvassa ezt az újságot. Bízunk benne, hogy a jövőbeni terveik kialakításánál megjelenik majd egy-egy látogatás községünkbe.

A két beszámolóban jól bemutatják Érsekcsanádot, a környéket, az itt tartózkodásuk alatti programot és magát a Falunapot. Külön méltatják az érsekcsanádi vendéglátást, hisz többen közülük elvegyültek a főzőhelyek között és számtalan asztaltársaságnál hívták meg őket. Külön öröm volt számukra, amikor találkozhattak azzal az érsekcsanádi kamionsofőrrel, aki előtte megjelent az Érsekcsanád Hajónál és ők egyből díszvendégként fogadták, miután kiderült, hogy honnan jött. Most ez a kamionsofőr hívta őket az asztalához, és kínálta őket mindenféle finomsággal. Jól jellemzi a lelkesedésüket, amikor azt írják: „Egy bámulatos rendezvény, példátlan vendéglátás.”

A beszámolóban külön kiemelték, hogy az önkormányzat mennyi figyelmet fordít a helyi fiatalok bevonására. Tolmácsok, szakácsok, néptáncosok – mind sok-sok fiatal, akikkel találkozhattak.

Az eredeti tervünk az lett volna, hogy 2021-ben a regensburgi városi nagyrendezvényre látogatunk, ahol a néptánc csoport is fellép, illetve az Érsekcsanád Hajó előtt, a Duna partján több bográcsban is halat főzünk és rétest kínálunk. Ezt sajnos a vírushelyzet miatt halasztani kell – de ami késik, nem múlik.

Share