Get Adobe Flash player

Május végén nyit a Veránka szigeti szálloda

A lapzárta előtti napokban keresett meg Némedi István a Baja Marketing Kft. ügyvezetője, hogy május végén tervezik megnyitni a Veránka szigeti szállodát, illetve meg is hívott a május 29-i megnyitóra.

A vírus helyzet miatt most kicsit lelassult a turisztikai projektünk, bár folyamatosan tartunk megbeszéléseket ebben a témában, de mivel a szálláshelyek és a vendéglátó egységek működését is korlátozták, így a turisták is elmaradtak.

Szerencsére a feloldás egyre jobban érezhető, és érkeznek is olyan hírek, hogy van érdeklődés a szálláshelyek iránt. A Veránka szigeti szállodának különösen nagy jelentősége van részünkre, hisz megadja a turisztikai koncepciónk alapját. Ráadásul egy csomó más dologhoz is kötődik, amiről ügyvezető úrral teljesen egyet értettünk. Ilyen például, hogy a cég az érsekcsanádi boltokban tervezi a beszerezéseit, de az érsekcsanádi őstermelők, kézművesek, stb. kínálata is érdekes lehet részükre. De ugyanilyen a paprika, a hal, vagy akár a csanádi rétes is.

A megbeszélésünk részeként tárgyaltunk a többi turisztikai attrakcióról is, hisz a többek között egy szállodát (és ezáltal Érsekcsanádot is) népszerűsítő videós anyag készül, megindul a terület marketingje, és ezért is fontos, hogy egy csomagot tudjunk majd a turisták elé letenni. Hisz ne feledjük, a turista oda megy, ahová a többi turista megy. Azaz ahová senki se megy, oda nem megy senki, de ahová sokan mennek, oda még többen fognak.

Éppen ezért fontos, hogy a természetközeliséget hangsúlyozva jól felépítsük ezt a gondolkodásmódot. Bogyiszló polgármesterével már régóta tárgyalunk arról, hogy egy Érsekcsanád – Bátaszék – Szálka – Bogyiszló kerékpáros útvonalat kellene létrehozni, ahol csomagban kínálnánk a szálláshelyeket, a vendéglátóhelyeket és a turisztikai látványosságokat. De ugyanilyen témában kezdtem tárgyalni Bácsalmás polgármesterével is, mivel hamarosan indul az EuroVelo13 kerékpárút építése, ami Baja alatt megy majd keleti irányba.

Szépen zajlik a kávézó építése is. Egyhangú vélemény, hogy a Duna partunk ékszere lesz, ahol sokan állnak majd meg. A mellette lévő Duna-Dráva vendégház vendégei is biztosan látogatni fogják, csakúgy, mint a rengeteg kerékpáros és az érsekcsanádiak is.

A turistáknak ebben az évben nem kell idegenforgalmi adót fizetni, ami bár nagy anyagi veszteség, de lehet, hogy ez is segít a vállalkozásoknak megerősödni. Mi ebben bízunk.

Felső Róbert

polgármester

Share