Get Adobe Flash player

Áthelyezésre került a hivatal előtti emlékmű

 

A képviselő-testület több alkalommal tárgyalta a faluközpont átalakítási koncepcióját, melynek előkészítésébe a Településfejlesztési Bizottság, a civil szervezetek, valamint a helyi identitás pályázaton keresztül maga a lakosság is bekapcsolódik.

Az egyik első lépés volt, amikor a testület arról határozott, hogy a hivatal előtti kertet és parkolót megújítja, igazodva a „Virágos Magyarország” verseny irányelveihez, és egy virágos, díszes, színes kertet alakít ki.

A határozat részeként a hivatal előtti Emlékmű áthelyezésre került a Megemlékezések Parkjába. Tekintettel arra, hogy az emlékmű alatt senki sem nyugszik, viszont a gyertyagyújtások esetén többen is panaszkodtak, hogy nehéz átlépni a kerítésen és a buxusokon, ráadásul a forgalom zaja zavarja is az emlékezést, egyértelmű volt, hogy a legjobb hely erre az a parkunk, amit pontosan a megemlékezések miatt alakítottunk ki.

Lapzárta előtt az Emlékművet áthelyeztük. Olyan helyet tudtunk találni neki, hogy a gyertyát gyújtani akarók könnyen megközelíthetik, és közel hozzá egy padra ülve merülhetnek el az emlékeikben.

Érsekcsanád Község Önkormányzata

Share