Get Adobe Flash player

Bővítjük az óvodaudvart

Amint az ismert az önkormányzat megvásárolta a bölcsőde építés miatt az óvoda melletti ingatlan kertjének egy részét (több, mint 1.700 négyzetmétert). A pályázat benyújtásra került, annak elbírálása folyamatban van, a hiánypótlási eljárásban bekért anyagokat megküldtük.

A Magyar Falvak Program egyik kiemelt eleme az óvodafejlesztés, és külön az óvodaudvarok fejlesztése.

Egyeztetve az intézményvezetővel azt javasoltam a képviselő-testületnek, hogy a tulajdonunkba került kertet osszuk meg, és egy részét csatoljuk az óvodához. Ennek eredményeképpen itt egy összefüggő nagy területtel lehetne pályázni az óvodaudvar fejlesztésére, míg az eddigi, benti udvaron pedig egy tájépítészeti, virágosítási, parkosítási átalakítást lehetne elvégezni. Ráadásul megoldódhatna a kerékpárok tárolásának kérdése is.

A képviselő-testület a lapzárta után dönt a javaslatról, melyet az intézményvezető is támogat.  A pályázati kiírás ismeretében készen állunk a pályázati dokumentáció elkészítésére.

Ismét kiderült, hogy Érsekcsanád képviselő-testülete milyen jól döntött, amikor stratégiai elképzelésként kezelte az óvoda-bölcsőde-védőnő feladatellátási helyek fejlesztését, és ehhez kertrészt vásárolt meg.

Működésünk során óriási és egyedülálló dolognak tartom, hogy nem egy-egy dologra koncentráló, hanem a dolgokat egységben kezelő stratégiát tudunk elfogadni, melyhez az egyes épületekre vonatkozó döntések már könnyen hozzáalakíthatóak. Ennek köszönhető most, hogy egyetlen kert megvásárlásával 3 szolgáltatás ellátási színvonalát tudjuk majd fejleszteni.

Felső Róbert

polgármester

Share