Get Adobe Flash player

Gázbekötések megrendelése

A téli rezsicsökkentésben nem részesülők felmérésekor szembesültünk azzal az adattal, hogy Érsekcsanádon kb. 160 ingatlan nem rendelkezik gázbekötéssel, így gázfogyasztásuk sincs.

A korábbi rezsicsökkentési intézkedéseknek köszönhetően a közműveknek a lakóingatlan telekhatárra történő elvitele ingyenessé vált, így több érsekcsanádi lakos élt a lehetőséggel és kiépítette a gázbekötését, illetve a gázóráját.

Ennek részeként a lakosokhoz történő leágazás kiépítéséhez az állami szolgáltató partnercége feltöri a ház előtt az aszfaltot, melyet csak foltban köteles helyreállítani. Emiatt viszont néhány lakótársunk folyamatosan szidja az önkormányzatot a facebook közösségi oldalon, miközben a munkát nem az önkormányzat rendelte meg, nem az önkormányzat veszi át, nem az önkormányzat fizeti ki,  és az önkormányzat köteles tűrni, hogy az út alatt lévő fővezeték eléréséhez feltörjék az aszfaltot.

Tekintettel arra, hogy most tavasszal több nyertes pályázat eredményeképpen óriási útépítési, útfelújítási munkálatok kezdődnek a faluban, semmiképp sem lenne szerencsés, ha az új aszfaltot annak elkészülte után azért kellene feltörni, mert az ingatlan tulajdonosának éppen akkor jutott az eszébe, hogy gázbekötést szeretne megrendelni az állami szolgáltatótól.

Kérjük a lakosságot, hogy akinek ilyen szándéka van, az ezt minél gyorsabban rendelje meg a szolgáltatónál! Az önkormányzat már korábban tájékoztatta a víz, villany és gáz szolgáltatókat, hogy mely szakaszon mikor milyen útburkolat felújítási, építési munkát tervez. A szolgáltatók a beérkezett megrendeléseikkel igazodnak ehhez, így fontos, hogy a megrendelés időben történjen meg! Ha nem így történik, akkor sajnos az új aszfaltot fogják feltörni, valamennyiünk bosszúságára.

Együttműködésüket ezúton is köszönjük.

Felső Róbert

 polgármester

Share