Get Adobe Flash player

VIII. EGYESÜLETEK NAPJA BESZÁMOLÓ, ÉS EGY FELHÍVÁS!

Felső Róbert polgármester köszöntötte a meghívott vendégeket, majd az aktuális pályázati eredményekről, jövőbeli projektekről tájékoztatott. Az egyesületek vezetői beszámoltak a közösségeik életéről, gazdag programokról, sikerekről, tervekről. Az összefoglalókból egyértelműen kiderült, hogy az egymás iránti tisztelet, az inspiráló együttlét az értő figyelem, egyszóval a minőségi idő a közös jellemzője a közösségek életének. Fő motivációjuk kreatívan, könnyedén, tartalmasan megélni a jelent, és építeni a jövőt.

A sok- sok információból egyet emelek ki, amely jól mutatja a közösségek létrejöttének, és működésének mechanizmusát. Aktuális volt, hogy gratuláljunk Kellnerné Felső Sára I. helyezéséhez, melyet a II. Délvidéki Fotópályázat digitális monokróm kategóriában, Tekintet című fotójáért kapott. Sára a köszönet szavai után arról beszélt, hogy sok év munkája, kitartó szorgalma van az eredmények mögött. A jövőre vonatkozóan egy remek ötletét vázolta, mely egy újabb közösség megalakulását vetítette elénk. A mi kis falunkban is sokan fotóznak-, videóznak önállóan, hobby szinten. Javasolta, hogy ha összefognának a közösség építő ereje itt is eredményes lenne, mint ahogy erre számos példa volt hallható az est folyamán. Milyen remek volna, ha a következő Egyesületek Napján egy újabb csoporttal bővülne a meghívottak sora.  Legyen ez egy felhívás a média iránt érdeklődőknek.

Figyelem! Médiaszakkör Indul! Várjuk a jelentkezőket!

Meghívottak: Érsekcsanád Község Képviselő Testülete, Díszpolgárok, Családsegítő Szolgálat, Könyvtárvezető, Egyházi vezetők, Cselekvő közösség – Vincze Péter, Nánai Tamás, Értéktár bizottság tagjai, Jeles diákok:Dósai Flórián, Béda Bálint, Nagy Eliot. Borászok, Érsekcsanádi Dalárda, Aratóbrigád, Asztalitenisz, Polgárőrök, Fotó –videó- plakát, Összhang Kórus, Szivárvány Színjátszó Kör, Pesti László, Bakuse Bajai Kutyás Sport Egyesület, Horgász Egyesület, Mozgáskorlátozottak Egyesülete, Kékhegyi vadásztársaság, Écs. Községi Sport Kör Egyesület, Kézművesek, Foltvarrók, Écs. Katolikus Karitasz, Fogathajtók, Bazsarózsa Néptánc Egyesület, Sárköz Baráti Kör Egyesület, Mozogj Velünk Csanád SE, Balance SE Kick Box.

Közösségi szolgálat: Rajcsányi Martin, Kacsó Kristóf, Juhász Péter, Vidákovics Bence,

Geigerné CsovcsityIldikó, Tóth –Apáti Erika.

Szakács: Melcher János, Varga Aranka, Taskovics Tamás.

Segítők: Kovács Ildikó, Horváth Krisztián, Horváthné Hajnalka.

Fotó: Molnár János, Nagy Réka, Geiger Zoltán.

Támogató: Tíz-Tíz Vízöntő Kft.

Kissné Horváth Zsuzsanna

művelődésszervező

Share