Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve - 2023. június 14.

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10/2023.                                J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2023. június 14. napján tartottrendkívüli nyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal díszterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbertpolgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Csák József, Kucsora Krisztián, Takácsné Kellner Mária képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

 

Meghívottként jelen vannak:

Tumbász István Ferencné bizottsági tag

Martinkovics György Lászlóné bizottsági tag

Kissné Horváth Zsuzsanna művelődésszervező

Nánai Tamás családsegítő

Érdeklődő választópolgárok:

---

       

Jegyzőkönyvvezető: Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester: Köszöntök mindenkit mai rendkívüli nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 4 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 5 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kiegészítenivalóm nincs. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a rendkívüli nyilvános ülés napirendjét a meghívón szereplő tartalommal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

103/2023. (VI.14.) Kt. sz. határozat

 

Rendkívüli nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1.      Védőnői feladatellátás – ingyenes ingatlanhasználati szerződés

Előadó: Felső Róbert polgármester

2.      Szünidei gyermekétkeztetés

Előadó: Felső Róbert polgármester

3.      Buszmegállók felújítása

Előadó: Felső Róbert polgármester

4.      Bozótvágó beszerzése

Előadó: Felső Róbert polgármester

5.      Egyebek

 

Intézkedést nem igényel

 

1. napirendi pont

Védőnői feladatellátás – ingyenes ingatlanhasználati szerződés.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Holnap lesz egy megbeszélés a helyi identitás pályázattal kapcsolatban, és állítólag ott fogunk majd valamit kapni a védőnői feladatellátás átvételével kapcsolatban. A bogyiszlói polgármester úrral még nem tudtam beszélni, így pontosan nem tudom megmondani, hogy tegnap mi volt náluk, de meg merem saccolni, hogy késeket dobáltak. Nem elég, hogy ingyen elveszik, nem elég, hogy át kell adni, de még most egy hónapra az önkormányzatoknak kell vásárolniuk mindent, amire a védőnői szolgálatoknak szükségük van. A mi véleményünk mindettől függetlenül lehet az, amivel jegyző úr az ingyenes ingatlanhasználati szerződést kiegészítette, a határozatunk pedig rögzíthet néhány dolgot. A szerződésbe beleírtuk, hogy az épületet ingyen átadjuk, de a rezsi és közüzemi díjak kifizetését már nem mi, hanem a használatba vevő vállalja. Egyértelműen rögzíteni kell, hogy amíg mi kaptuk meg a pénzt, addig minden megvolt, most más kapja meg a pénzt, most fizesse a költségeket az.

 

(A képviselő-testület tagjai tanácskozást tartottak a témával kapcsolatban.9

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete a védőnői feladatellátás megváltozásával kapcsolatos – előterjesztésben bemutatott, pirossal javított – ingyenes ingatlanhasználati szerződésben foglaltakkal egyetért, és javasolja polgármester úrnak annak visszaküldését további egyeztetésre a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórháznak. 2.) Tekintettel arra, hogy a védőnői feladatellátás átadása a Magyar Állam részére a települési önkormányzatokkal együttműködésben történik, ezért a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház által megküldött ingyenes ingatlanhasználati szerződéstervezetbe foglaltakat a rezsi-és közüzemi díjakra vonatkozóan visszautasítjuk. 3.) A képviselő-testület a védőnői feladatellátás lebonyolításában együttműködni szándékozik, amelyet azzal is kifejez, hogy a képviselő-testület által támogatott szerződéstervezet 7. pontjában rögzíti, miszerint „Az épület körüli zöldterület és az épület előtti közterület fűnyírási feladatait a Használatba adó vállalja.” 4.) A képviselő-testület kijelenti, hogy Érsekcsanád Község Önkormányzata, ameddig a védőnői feladatellátáshoz szükséges finanszírozást megkapta, addig a szolgálat működését rendben megoldotta. 5.) A képviselő-testület kijelenti, hogy Érsekcsanád Község Önkormányzata finanszírozás nélkül a védőnői feladatellátást nem tudja megoldani, így a továbbiakban a feladatellátást annak kell megoldania, aki a finanszírozást kapja. 6.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a képviselő-testület által az 1-5. pontokba foglalt véleményéről tájékoztassa a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházat. Aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

104/2023. (VI.14.) Kt. sz. határozat

 

Védőnői feladatellátás átadásával kapcsolatos döntés

 

1.      Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete a védőnői feladatellátás megváltozásával kapcsolatos – előterjesztésben bemutatott, pirossal javított – ingyenes ingatlanhasználati szerződésben foglaltakkal egyetért, és javasolja polgármester úrnak annak visszaküldését további egyeztetésre a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórháznak.

2.      Tekintettel arra, hogy a védőnői feladatellátás átadása a Magyar Állam részére a települési önkormányzatokkal együttműködésben történik, ezért a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház által megküldött ingyenes ingatlanhasználati szerződéstervezetbe foglaltakat a rezsi-és közüzemi díjakra vonatkozóan visszautasítjuk.

3.      A képviselő-testület a védőnői feladatellátás lebonyolításában együttműködni szándékozik, amelyet azzal is kifejez, hogy a képviselő-testület által támogatott szerződéstervezet 7. pontjában rögzíti, miszerint „Az épület körüli zöldterület és az épület előtti közterület fűnyírási feladatait a Használatba adó vállalja.”

4.      A képviselő-testület kijelenti, hogy Érsekcsanád Község Önkormányzata, ameddig a védőnői feladatellátáshoz szükséges finanszírozást megkapta, addig a szolgálat működését rendben megoldotta.

5.      A képviselő-testület kijelenti, hogy Érsekcsanád Község Önkormányzata finanszírozás nélkül a védőnői feladatellátást nem tudja megoldani, így a továbbiakban a feladatellátást annak kell megoldania, aki a finanszírozást kapja.

6.      A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a képviselő-testület által az 1-5. pontokba foglalt véleményéről tájékoztassa a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházat.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 8 nap

 

2. napirendi pont

Szünidei gyermekétkeztetés.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival az előterjesztésben lévő vállalkozási szerződésbe foglaltakat.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Érsekcsanád Község Önkormányzata, mint megrendelő (képviseli: Felső Róbert polgármester) és a Baráth és Társai Kft., mint Szolgáltató között – a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetése tárgyában – elkészült vállalkozási szerződésbe foglaltakkal egyetért, és megbízza a polgármestert annak aláírásával. Aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

105/2023. (VI.14.) Kt. sz. határozat

 

Szünidei gyermekétkeztetéssel kapcsolatos döntés

 

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Érsekcsanád Község Önkormányzata, mint megrendelő (képviseli: Felső Róbert polgármester) és a Baráth és Társai Kft., mint Szolgáltató között – a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetése tárgyában – elkészült vállalkozási szerződésbe foglaltakkal egyetért, és megbízza a polgármestert annak aláírásával.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 8 nap

 

 

3. napirendi pont

Buszmegállók felújítása.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival az előterjesztésbe foglaltakat.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Közút Nonprofit Kft., mint kölcsönbeadó és vagyonkezelő és Érsekcsanád Község Önkormányzata, mint Beruházó között – buszmegállók cseréje tárgyában – elkészült tulajdonosi hozzájárulás és haszonkölcsön szerződésbe foglaltakkal egyetért, és megbízza a polgármestert annak aláírásával. Aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

106/2023. (VI.14.) Kt. sz. határozat

 

Buszmegállók cseréje – tulajdonosi hozzájárulás és haszonkölcsön szerződés

 

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Közút Nonprofit Kft., mint kölcsönbeadó és vagyonkezelő és Érsekcsanád Község Önkormányzata, mint Beruházó között – buszmegállók cseréje tárgyában – elkészült tulajdonosi hozzájárulás és haszonkölcsön szerződésbe foglaltakkal egyetért, és megbízza a polgármestert annak aláírásával.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 8 nap

 

4. napirendi pont

Bozótvágó beszerzése.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival az előterjesztésben lévő árajánlatba foglaltakat.)

 

Felső Róbert polgármester: A határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határozott, hogy egy Oleo-Mac BC 550 Master bozótvágó kerüljön beszerzésre Füri János Kertészeti Kisgép és Alkatrészboltjából Bruttó 290.000 Ft összegben. 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a bozótvágó beszerzésével. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

107/2023. (VI.14.) Kt. sz. határozat

 

Bozótvágó beszerzése

 

1.) Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határozott, hogy egy Oleo-Mac BC 550 Master bozótvágó kerüljön beszerzésre Füri János Kertészeti Kisgép és Alkatrészboltjából Bruttó 290.000 Ft összegben.

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a bozótvágó beszerzésével.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

5. napirendi pont

Egyebek.

 

(Felső Róbert polgármester úr tájékoztatta a képviselő-testület tagjait a következőről:

- Brachinger öbölnél elhelyezendő úszómű)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a rendkívüli nyilvános ülést bezárom.

 

 

 

 

 

kmf.

 

        Felső Róbert                                                                                         dr. Juhász Péter

        polgármester                                                                                               jegyző

 

 


 

 

Share