Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve - 2022. november 29.

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

29/2022.                                J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2022. november 29. napján tartottrendkívüli nyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal díszterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbertpolgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Kellner Tamás, Csák József, Kucsora Krisztián, Csősz Lajos Csaba, Takácsné Kellner Mária képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Balog Zsuzsanna pénzügyi csoportvezető

Meghívottként jelen vannak:

---

Érdeklődő választópolgárok:

---

       

Jegyzőkönyvvezető: Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester: Köszöntök mindenkit mai rendkívüli nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 6 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 7 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban módosító javaslatom nincs. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a rendkívüli nyilvános ülés napirendjét a meghívón szereplő tartalommal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

249/2022. (XI.29.) Kt. sz. határozat

 

Rendkívüli nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1. Telekadó bevezetése

Előadó: Felső Róbert polgármester 

2. Egyebek

 

Intézkedést nem igényel

 

1. napirendi pont

Telekadó bevezetése.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: A rendelettervezetbe foglaltakat a Pénzügyi és Ügyrendi bizottság megtárgyalta, és a tervezetet kiegészítésekkel és módosításokkal együtt elfogadni javasolta a képviselő-testületnek.

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival a telekadóról szóló rendelettervezetbe foglaltakat.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki az előterjesztésben bemutatott rendelettervezetet elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül megalkotta Érsekcsanád Község Képviselő-testületének 23/2022. (XI.30.) önkormányzati rendeletéta telekadóról.

(A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv mellékletében.)

 

2. napirendi pont

Egyebek

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival Csurai Nikolett – elővásárlási jog törlése tárgyában írt – levelébe foglaltakat.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete megismerte a Bonum Team Kft. – elővásárlási jog törlése tárgyában írt levelébe foglaltakat. 2.) A képviselő-testület felkéri a Helyi Építési Szabályzat tervezőjét, hogy az 1.) pont szerinti levélben foglaltakat vizsgálja meg, és 2023. február 28-ig tegye meg javaslatát a képviselő-testület felé.

Aki a javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

250/2022. (XI.29.) Kt. sz. határozat

 

Elővásárlási jog törlésével kapcsolatos döntés

 

1.)    Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete megismerte Csurai Nikolett – elővásárlási jog törlése tárgyában írt levelébe foglaltakat.

 

2.)    A képviselő-testület felkéri a Helyi Építési Szabályzat tervezőjét, hogy az 1.) pont szerinti levélben foglaltakat vizsgálja meg, és 2023. február 28-ig tegye meg javaslatát a képviselő-testület felé.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 2023. február 28.

 

Felső Róbert polgármester: Kérdezném tőletek, hogy karácsonyig kapcsoljuk-e be a díszkivilágítást? A legegyszerűbb válasz az, hogy persze, kapcsoljuk, de miközben mindenhol spórolunk, akkor ez lehet, hogy kontraproduktív lenne.

 

Veszteg Zsolt alpolgármester: Meg akartam nézni, hogy mennyi az égősornak a fogyasztása, de sehol nem találtam. Bent a cégnél nekünk van ilyen égősorunk, azt én megmérem, és utána tudunk erről dönteni.

 

Felső Róbert polgármester: Rendben. Az elmúlt egy hétben több jelzés érkezett arról, hogy az erdőkből – Sükösd és Érsekcsanád közötti részen - egy brigád lopja a fát. Józsi, te erről tudsz valamit?

 

Csák József képviselő: Voltam arra, de az önkormányzati erdőkben nem láttam lopásnak nyomát.

(Felső Róbert polgármester úr a továbbiakban tájékoztatta a képviselő-testület tagjait a szabadidőparkban lévő  új épület, valamint büfé épület villamosítási munkálatairól. A képviselő-testület tagjai tanácskozást tartottak a témával kapcsolatban.)

 

Felső Róbert polgármester: A határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete a 90/2021. (VI.29.) Kt. számú határozatot úgy módosítja, hogy az érsekcsanádi szabadidőparkban megépült új épület villamosítási munkálataival (anyagköltség: 150.661 Ft + Áfa, munkadíj: 150.000 Ft +Áfa), valamint a büfé épület leágazásának kiépítésével (anyagköltség: 322.355 Ft + Áfa, munkadíj: 150.000 Ft + Áfa) 2022. május 31-i határidővel megbízza a Titan-Metal Kft-t (6347 Érsekcsanád, Dózsa György út 130.) 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy az 1.) pontban szereplő munkát rendelje meg azzal, hogy az egyes anyagbeszerzések és részmunkák elvégzésének igazolása után a kifizetés részletekben, részszámlázással történjen. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

251/2022. (XI.29.) Kt. sz. határozat

 

Villamosítási munkák megrendelése a szabadidőparkban

 

1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete a 90/2021. (VI.29.) Kt. számú határozatot úgy módosítja, hogy az érsekcsanádi szabadidőparkban megépült új épület villamosítási munkálataival (anyagköltség: 150.661 Ft + Áfa, munkadíj: 150.000 Ft +Áfa), valamint a büfé épület leágazásának kiépítésével (anyagköltség: 322.355 Ft + Áfa, munkadíj: 150.000 Ft + Áfa) 2023. május 31-i határidővel megbízza a Titan-Metal Kft-t (6347 Érsekcsanád, Dózsa György út 130.)

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy az 1.) pontban szereplő munkát rendelje meg azzal, hogy az egyes anyagbeszerzések és részmunkák elvégzésének igazolása után a kifizetés részletekben, részszámlázással történjen.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 2023. május 31.

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a rendkívüli nyilvános ülést bezárom.

 

 

 

 

kmf.

 

        Felső Róbert                                                                                         dr. Juhász Péter

        polgármester                                                                                               jegyző

 

 


 

 

Share