Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve - 2022. november 17.

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27/2022.                                J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2022. november 17. napján tartottrendkívüli nyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal díszterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbert polgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Kellner Tamás, Csák József, Kucsora Krisztián, Csősz Lajos Csaba, Takácsné Kellner Mária képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Meghívottként jelen vannak:

---

Érdeklődő választópolgárok:

---

       

Jegyzőkönyvvezető:Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester:Köszöntök mindenkit mai rendkívüli nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 6 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 7 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban módosító javaslatom nincs. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a rendkívüli nyilvános ülés napirendjét a meghívón szereplő tartalommal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

231/2022. (XI.17.) Kt. sz. határozat

 

Rendkívüli nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1.      Önkormányzatok 2022. évi  rendkívüli   támogatása iránti pályázat benyújtása

Előadó: Felső Róbert polgármester 

2. TOP-1.1.1-16-BK1-2017-00001 azonosítószámú, „Iparterület fejlesztése Érsekcsanádon” című projekt fenntartási jelentésének évenkénti határidőre történő elkészítésére és benyújtására megbízás

           Előadó: Felső Róbert polgármester

3. Egyebek

 

Intézkedést nem igényel

 

1. napirendi pont

Önkormányzatok 2022. évi  rendkívüli   támogatása iránti pályázat benyújtása.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette az előterjesztésben szereplő határozati javaslatot.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

232/2022. (XI.17.) Kt. sz. határozat

 

Önkormányzatok 2022. évi  rendkívüli   támogatása iránti pályázat benyújtása

 

1.) A képviselő-testület  úgy határozott, hogy a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 3. sz. mellékletének  2.1.5   pontja alapján a    belügyminiszter  és a pénzügyminiszter  által   közzétett pályázati kiírás szerint  a tárgy szerinti pályázatot benyújtja.

 

2.) Az igényelt támogatás összege: 2.797.847 Ft

 

Közüzemi díjtartozás

755.097,-Ft

Helyi iparűzési adó visszafizetése

2.042.750,-Ft

 

3.) A képviselő-testület megbízza a polgármester a pályázati anyag elkészítésével és határidőben történő benyújtásával.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: azonnal

 

Felső Róbert polgármester: Az előbb elfogadott határozatban az igényelt támogatásnál nem szerepeltethettük a 4/2021. (I.14.) Kormány rendelet 1.§  (6)-(7) bekezdése szerinti visszafizetési kötelezettség összegét. Emiatt a következő határozati javaslatot teszem: 1.) Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete tudomásul veszi polgármester úr tájékoztatását, amely szerint az önkormányzatok 2022. évi rendkívüli támogatása iránt benyújtott pályázatban nem szerepeltethető a 4/2021. (I.14.) Kormány rendelet 1.§  (6)-(7) bekezdése szerinti visszafizetési kötelezettség összege. 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a térség országgyűlési képviselőjétől támogatást kérve a Pénzügyminisztériumnál kezdeményezze az 1.) pont szerinti nettó finanszírozás keretében egy összegben levont visszafizetési kötelezettség 4 hónap alatti teljesítését az önkormányzat likviditásának megőrzése érdekében. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

233/2022. (XI.17.) Kt. sz. határozat

 

A 4/2021. (I.14.) Kormány rendelet 1.§  (6)-(7) bekezdése szerinti visszafizetési kötelezettséggel kapcsolatos döntés

 

1.)    Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete tudomásul veszi polgármester úr tájékoztatását, amely szerint az önkormányzatok 2022. évi rendkívüli támogatása iránt benyújtott pályázatban nem szerepeltethető a 4/2021. (I.14.) Kormány rendelet 1.§  (6)-(7) bekezdése szerinti visszafizetési kötelezettség összege

 

2.)    A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a térség országgyűlési képviselőjétől támogatást kérve a Pénzügyminisztériumnál kezdeményezze az 1.) pont szerinti nettó finanszírozás keretében egy összegben levont visszafizetési kötelezettség 4 hónap alatti teljesítését az önkormányzat likviditásának megőrzése érdekében.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 8 nap

 

2. napirendi pont

TOP-1.1.1-16-BK1-2017-00001 azonosítószámú, „Iparterület fejlesztése Érsekcsanádon” című projekt fenntartási jelentésének évenkénti határidőre történő elkészítésére és benyújtására megbízás.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester:A pályázatra 5 évig van fenntartási kötelezettség, és a fenntartási jelentéseket évente kell elkészíteni.

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival az – előterjesztésben bemutatott - megbízási szerződésbe foglaltakat.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Érsekcsanád Község Önkormányzata (képviselő: Felső Róbert polgármester) valamint a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit kft. (képviselő: Kicsiny László ügyvezető) közötti - a TOP-1.1.1-16-BK1-2017-00001 azonosítószámú, „Iparterület fejlesztése Érsekcsanádon” című projekt fenntartási jelentésének évenkénti határidőre történő elkészítése és benyújtása tárgyában elkészült – megbízási szerződésben foglaltakkal egyetért, és megbízza a polgármestert annak aláírásával. Aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

234/2022. (XI.17.) Kt. sz. határozat

 

TOP-1.1.1-16-BK1-2017-00001 azonosítószámú, „Iparterület fejlesztése Érsekcsanádon” című projekt fenntartási jelentésének elkészítésére megbízás

 

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Érsekcsanád Község Önkormányzata (képviselő: Felső Róbert polgármester) valamint a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit kft. (képviselő: Kicsiny László ügyvezető) közötti - a TOP-1.1.1-16-BK1-2017-00001 azonosítószámú, „Iparterület fejlesztése Érsekcsanádon” című projekt fenntartási jelentésének évenkénti határidőre történő elkészítése és benyújtása tárgyában elkészült – megbízási szerződésben foglaltakkal egyetért, és megbízza a polgármestert annak aláírásával.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

3. napirendi pont

Egyebek

 

Felső Róbert polgármester: Tegnap este megjött a támogatói okirat a 2023. évi brüsszeli falunapi pályázatról. 27.500 Eurót kapunk, amit nekünk kell megelőlegezni. Azt tudni kell, hogy a falunapra három helyről jön közel 150 vendég, akiket el kell látni, szállást kell biztosítani nekik. Németországból és Erdélyből a tánccsoport jön, az osztrákoknál pedig kettő lehetőség lenne. Tőlük is jöhetne a tánccsoport, így egy 4 ország közreműködésével létrejövő több órás műsor is létrejöhetne. A másik lehetőség, hogy tőlük a kórusuk jönne, és akkor a két dalkórus szervezhetne akár a templomban egy közös műsort. Ezen kívül még megkérjük a Humorszervíztől, hogy írják meg, melyik előadó szabad még a falunapunk napján, és már a hétfői ülésen dönthetnénk a megrendeléséről.

 

Veszteg Zsolt alpolgármester: Adóemelés?

 

Felső Róbert polgármester: A hétfői ülésen napirendi pont. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a rendkívüli nyilvános ülést bezárom.

 

 

 

 

kmf.

 

        Felső Róbert                                                                                         dr. Juhász Péter

        polgármester                                                                                                jegyző

 

 

 


 

 

Share