Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve - 2022. január 24.

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3/2022.                                  J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2022. január 24. napján tartottrendkívüli nyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal díszterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbertpolgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Kellner Tamás, Csák József, Kucsora Krisztián, Csősz Lajos Csaba, Takácsné Kellner Mária képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Meghívottként jelen vannak:

----

Érdeklődő választópolgárok:

----

       

Jegyzőkönyvvezető: Geiger Zoltán köztisztviselő

Felső Róbert polgármester: Köszöntök mindenkit mai rendkívüli nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 6 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 7 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban nincs módosító javaslatom. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a rendkívüli nyilvános ülés napirendjét a meghívón szereplő tartalommal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

14/2022. (I.24.) Kt. sz. határozat

 

Rendkívüli nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1. „Belterületi csapadékvíz elvezetés Érsekcsanádon” című, EKR001473852021 azonosító számú közbeszerzési eljárást lezáró döntés

Előadó: Felső Róbert polgármester

2.      Egyebek

 

Intézkedést nem igényel

 

1. napirendi pont

„Belterületi csapadékvíz elvezetés Érsekcsanádon” című, EKR001473852021 azonosító számú közbeszerzési eljárást lezáró döntés.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival az árajánlatokba foglaltakat. A képviselő-testület tagjai tanácskozást tartottak a témával kapcsolatban.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: Érsekcsanád Község Önkormányzata Képviselő-testülete a „Belterületi csapadékvíz-elvezetés Érsekcsanádon” című, EKR001473852021 azonosító számú közbeszerzési eljárás során az eljárást lezáró döntést az alábbiak szerint hozza meg: a) A képviselő-testület az MVH-Force Zártkörűen Működő Részvénytársaság ajánlattevő 9865 számú ajánlatát a Kbt. 73. § (1) bekezdés e) pontja alapján érvénytelennek nyilvánítja. b) A képviselő-testület a R.E.D-HUNGARY Ingatlanhasznosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság ajánlattevő 9881 számú ajánlatát a Kbt. 73. § (1) bekezdés d) és e) pontja alapján érvénytelennek nyilvánítja. c) A képviselő-testület a TABA ÉPKER Építő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság ajánlattevő 9873 számú ajánlatát érvényesnek, az ajánlattevőt a szerződés teljesítésére alkalmasnak nyilvánítja. d) A szerződéskötéshez szükséges nettó 632.489 forint + ÁFA összesen bruttó 803.261 forint összegű többletfedezetet a képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi költségvetése terhére biztosítja. e) A képviselő-testület megállapítja, hogy a közbeszerzési eljárás eredményes. f) Az eljárás során a legjobb ár-érték arányú ajánlatot a TABA ÉPKER Építő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság tette, erre tekintettel az eljárás nyertesének a képviselő-testület a TABA ÉPKER Építő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság ajánlattevőt jelöli meg. g) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés megkötésére. Közbeszerzés lezárásáról van szó, ezért név szerinti szavazást kell tartanunk.

 

dr. Juhász Péter jegyző: Három lehetőség van. Igennel szavazás, nemmel szavazás és tartózkodás. Csák József.

 

Csák József képviselő: Igen.

 

dr. Juhász Péter jegyző: Csősz Lajos Csaba.

 

Csősz Lajos Csaba képviselő: Igen.

 

dr. Juhász Péter jegyző: Felső Róbert.

 

Felső Róbert polgármester: Igen.

 

dr. Juhász Péter jegyző: Kellner Tamás.

 

Kellner Tamás képviselő: Igen.

 

dr. Juhász Péter jegyző: Kucsora Krisztián.

 

Kucsora Krisztián képviselő: Igen.

 

dr. Juhász Péter jegyző: Takácsné Kellner Mária.

 

Takácsné Kellner Mária képviselő: Igen.

 

dr. Juhász Péter jegyző: Veszteg Zsolt.

 

Veszteg Zsolt alpolgármester: Igen.

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

15/2022. (I.24.) Kt. sz. határozat

 

„Belterületi csapadékvíz elvezetés Érsekcsanádon” című, EKR001473852021 azonosító számú közbeszerzési eljárást lezáró döntés

 

Érsekcsanád Község Önkormányzata Képviselő-testülete a „Belterületi csapadékvíz-elvezetés Érsekcsanádon” című, EKR001473852021 azonosító számú közbeszerzési eljárás során az eljárást lezáró döntést az alábbiak szerint hozza meg:

 

a) A képviselő-testület az MVH-Force Zártkörűen Működő Részvénytársaság ajánlattevő 9865 számú ajánlatát a Kbt. 73. § (1) bekezdés e) pontja alapján érvénytelennek nyilvánítja.

 

b) A képviselő-testület a R.E.D-HUNGARY Ingatlanhasznosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság ajánlattevő 9881 számú ajánlatát a Kbt. 73. § (1) bekezdés d) és e) pontja alapján érvénytelennek nyilvánítja.

 

c) A képviselő-testület a TABA ÉPKER Építő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság ajánlattevő 9873 számú ajánlatát érvényesnek, az ajánlattevőt a szerződés teljesítésére alkalmasnak nyilvánítja.

 

d) A szerződéskötéshez szükséges nettó 632.489 forint + ÁFA összesen bruttó 803.261 forint összegű többletfedezetet a képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi költségvetése terhére biztosítja.

 

e) A képviselő-testület megállapítja, hogy a közbeszerzési eljárás eredményes.

 

f) Az eljárás során a legjobb ár-érték arányú ajánlatot a TABA ÉPKER Építő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság tette, erre tekintettel az eljárás nyertesének a képviselő-testület a TABA ÉPKER Építő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság ajánlattevőt jelöli meg.

 

g) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés megkötésére.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: folyamatos

 

2. napirendi pont

Egyebek.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Az Érsekcsanád belterületén történő fűnyírással és közterület gondozással kapcsolatban kellene újból megbízást adnunk. A 2021. évi október – november és december hónapjaira Pere Hanna egyéni vállalkozót bíztuk meg, és a következő négy hónapra is őt bíznánk meg. A határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete az Érsekcsanád közterületén 2022. évben folyamatosan történő fűnyírási és közterületgondozási  munkálatok elvégzésére beérkezett árajánlatban foglaltakat megismerte. 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy az 1.) pont szerinti munka elvégzésével – 2022. január, február, március és április hónapokra vonatkozóan - bízza meg Pere Hanna egyéni vállalkozót Bruttó 1.750.000 Ft összegért. 3.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a szerződés aláírásával. 4.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, tájékoztassa a vállalkozót, hogy az érintett területeken a fű magassága az év végére nem haladhatja meg a 30 cm-t. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

16/2022. (I.24.) Kt. sz. határozat

 

Fűnyírás közterületen

 

1.) Érsekcsanád Község Képviselő-testülete az Érsekcsanád közterületén 2022. évben folyamatosan történő fűnyírási és közterületgondozási  munkálatok elvégzésére beérkezett árajánlatban foglaltakat megismerte.

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy az 1.) pont szerinti munka elvégzésével – 2022. január, február, március és április hónapokra vonatkozóan - bízza meg Pere Hanna egyéni vállalkozót Bruttó 1.750.000 Ft összegért.

 

3.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a szerződés aláírásával.

 

4.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, tájékoztassa a vállalkozót, hogy az érintett területeken a fű magassága az év végére nem haladhatja meg a 30 cm-t.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

Veszteg Zsolt alpolgármester: A havi összeg ugyanaz?

 

Felső Róbert polgármester: Nem. Van 10 %-os emelkedés. Az eddigi összeg két évvel ezelőtti volt.

Mára összeállt a belügyminisztériumi pályázat, aminek a benyújtásáról is kellene egy határozatot hoznunk. Az útfelújításos pályázatról van szó.

 

(Felső Róbert polgármester úr ismertette a képviselő-testület tagjaival az előterjesztésben szereplő határozati javaslatot.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

17/2022. (I.24.) Kt. sz. határozat

 

Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések  támogatása iránti pályázat

 

1.) A képviselő-testület  úgy határozott, hogy a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi  XC. törvény 3.  A helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai  melléklet 3. A helyi önkormányzatok felhalmozási célú kiegészítő támogatásai  jogcímre az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása címen  a helyi önkormányzatokért felelős miniszter  által az államháztartásért  felelős miniszter egyetértésével    közzétett pályázati kiírás szerint  a tárgy szerinti pályázatot benyújtja.

 

2.) Pályázati alcél: 3.5  Belterületi utak, járdák, hidak felújítása

 

3.) A megvalósítandó cél:

·         építési célok:  Érsekcsanád,   Kossuth L.  utca , Dózsa Gy. út és  Zrínyi utca által határolt   szakaszának  burkolatfelújítása

Érintett helyrajzi szám:  175.

·         egyéb közvetlen költségek: tervezés,  műszaki ellenőrzés

 

4.) A fejlesztés költségei:

                               

építési munkák:

22.908.729 Ft

egyéb közvetlen költség:

600.000 Ft

Összesen:

23.508.729 Ft

    ebből: támogatás :

19.982.420 Ft

                önerő:

3.526.309 Ft

 ebből: 2022-ben biztosítandó önerő:

3.526.309 Ft

 

5.) A   képviselő-testület nyilatkozik, hogy a  fejlesztés megvalósításához szükséges önerőt biztosítja, az rendelkezésre áll.

 

6.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert  a pályázat benyújtásával.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 2022. február 4.

 

(A továbbiakban a képviselő-testület tagjai rövid tanácskozást tartottak a „Magyar Falu” pályázaton belüli kisteherautó megvásárlásával kapcsolatban.)

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a rendkívüli nyilvános ülést bezárom.

 

 

 

 

 

kmf.

 

        Felső Róbert                                                                                         dr. Juhász Péter

        polgármester                                                                                               jegyző

 


 

 

Share