Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve - 2021. szeptember 23. közmeghallgatás

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8/2021.                                  J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2021. szeptember 23. napján tartottnyilvános üléséről.

A Csuka Zsigmond Művelődési ház kisterme az Érsekcsanád, Hunyadi János utca 17. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbertpolgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Kellner Tamás, Csák József, Kucsora Krisztián, Csősz Lajos Csaba, Takácsné Kellner Mária képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Meghívottként jelen vannak:

Molnárné Agócs Éva bizottsági tag

Kissné Horváth Zsuzsanna művelődésszervező

Jaber Viktor családgondozó

Érdeklődő választópolgárok:

12 fő

       

Jegyzőkönyvvezető: Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester: Köszöntök mindenkit közmeghallgatással egybekötött nyilvános képviselő-testületi ülésünkön. Törvény írja elő, hogy a rendezési terv módosításakor közmeghallgatást kell tartani. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 6 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 7 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban nincs módosító javaslatom. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a nyilvános ülés napirendjét az előbb elhangzott módosítással elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

145/2021. (IX.23.) Kt. sz. határozat

 

Nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1.      51. számú főút, M9 gyorsforgalmi út és Baja közötti szakasz fejlesztése érdekében Érsekcsanád településrendezési eszközeinek módosítása

Előadó: Felső Róbert polgármester

2. Közérdekű kérdések, javaslatok

 

Intézkedést nem igényel

 

1.napirendi pont

51. számú főút, M9 gyorsforgalmi út és Baja közötti szakasz fejlesztése érdekében Érsekcsanád településrendezési eszközeinek módosítása.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Köszöntöm körünkben Bedekovics Gyulát, akinek a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke „Kiváló Polgárőr Jelvényt” adományozott. Hosszú egyeztetésen vagyunk túl, és ahhoz, hogy kiírják a közbeszerzést, szükséges, hogy a mi dokumentumainkban is megjelenjen ennek az elkerülő útnak a helye. Végül a keleti változatról döntött a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., ugyanakkor én azt mondom, hogy ebben még nagyon sok vita lesz, mert sikerült ezt az egészet úgy megcsinálni, hogy maga az állami főépítész sem érti, hogy ez az út hogyan kapott építési engedélyt. A főépítész azt mondta, hogy a jogszabályok szerint ennek az elkerülő útnak minimum 40 méter szélesnek kellene lennie, amit viszont sikerült 22.7 méter szélesre csinálni. Ezzel viszont például az a baj, hogy a vadban gazdag területen közel engedik a vadakat az úthoz, miközben a vadászati szakértő elmondta, hogy itt vadátjárók kellenének. Az elkerülő út a Sümegi borászat után fordul el keletnek, és megközelítőleg a tojótelepi út közepét fogja metszeni. Így a le-és ráhajtás az ipari területről viszonylag egyszerű lesz. Ez a módosítás nem érinti azokat a kérdéseket, amelyek felmerültek az elmúlt időszakban. Azokat majd valószínűleg egy decemberi módosítással fogjuk kezelni. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, térjünk át a következő napirendi pontra!

 

2. napirendi pont

Közérdekű kérdések, javaslatok.

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a közmeghallgatással egybekötött nyilvános ülést bezárom.

 

 

 

 

kmf.

 

 

        Felső Róbert                                                                                         dr. Juhász Péter

        polgármester                                                                                               jegyző

 


 

Share