Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi nyilvános ülés jegyzőkönyve - 2020. augusztus 14.

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14/2020.                                J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. augusztus 14. napján tartottrendkívüli nyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal díszterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbertpolgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Csák József, Kucsora Krisztián, Takácsné Kellner Mária képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Meghívottként jelen vannak:

---

Érdeklődő választópolgárok:

---

       

Jegyzőkönyvvezető: Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester:Köszöntök mindenkit mai rendkívüli nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 4 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 5 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban módosító javaslatom nincs. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a rendkívüli nyilvános ülés napirendjét a meghívón szereplő tartalommal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

161/2020. (VIII.14.) Kt. sz. határozat

 

Rendkívüli nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1. Magyar Falu Program „Faluházak felújítása” – tervdokumentáció elkészítése

Előadó: Felső Róbert polgármester 

2. Egyebek

 

Intézkedést nem igényel

 

1. napirendi pont

Magyar Falu Program „Faluházak felújítása” – tervdokumentáció elkészítésére megbízás.

(Árajánlatok mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Arról már korábban is volt szó, hogy a hivatal épületének felújítására adunk be pályázatot a Magyar Falu Programban. Országgyűlési képviselő urat megkérdeztük, hogy várható-e ilyen kiírás a programban, de az volt a válasz, hogy nem lesz ilyen irányú kiírás. Ez igaz is, viszont faluházak felújítására van ilyen kiírás. A faluház pedig a hivatalnak is helyt adó épület. Szeptember 4-ig lehet a pályázat benyújtását lezárni, és addig többek között el kell készíttetni például a tervdokumentációt is. A tervezésre be is kértünk 3 árajánlatot, és azok közül Rabi György Ervin adta a legolcsóbbat, amely 645.000 Ft + 27 % Áfa. Ez az összeg a pályázatban elszámolható.

 

Veszteg Zsolt alpolgármester: Korábban volt szó arról is, hogy a hivatal épületében beléptető ajtók lesznek.

 

Felső Róbert polgármester: Ebben a kérdésben a tervező még fut egy kört, de azt elmondta, hogy éppen most csináltak egy helyen tíz beléptetős ajtóval, és annak költsége 5.000.000 Ft körül volt. A cél az lenne, hogy ne kelljenek az ajtókhoz kulcsok, hanem egy kártyával lehetne nyitni az össze ajtót.

 

Veszteg Zsolt alpolgármester: Legalább a bejárati ajtót megcsinálhatjuk. Az irattárral mi lesz?

 

Felső Róbert polgármester: Az irattár helye csak a pincében lehet, amit viszont ki kellene szárítani. Amennyiben a padlásra szeretnénk az irattárat tenni, akkor statikailag kellene megerősíteni az épületet. Ezt a tervező kifejezetten nem ajánlja.

 

Veszteg Zsolt alpolgármester: Mi lenne, ha visszavennénk a halboltot, és azt csinálnánk meg irattárnak?

 

Felső Róbert polgármester: Ehhez két dolog kellene. Az első, hogy meg kellene változtatni a rendezési tervet úgy, hogy a beépítési kötelem a falu központjában az önkormányzati épületekre ne vonatkozzon. A másik gond, hogy a magyar falu pályázatokban a telekvásárlás nem számolható el. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, a határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Falu Program „Faluházak felújítása” megnevezésű az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal felújítási terveinek elkészítésével megbízza az Arkett Kft-t (6347 Érsekcsanád, Béke tér 1.) A tervezési díj összege: 645.000 Ft+Áfa. 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a megbízási szerződés megkötésével. Aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

162/2020. (VIII.14.) Kt. sz. határozat

 

Magyar Falu Program „Faluházak felújítása” – tervdokumentáció elkészítésére megbízás

 

1.) Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Falu Program „Faluházak felújítása” megnevezésű az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal felújítási terveinek elkészítésével megbízza az Arkett Kft-t (6347 Érsekcsanád, Béke tér 1.) A tervezési díj összege: 645.000 Ft+Áfa.

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert a megbízási szerződés megkötésével.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 15 nap

 

 

 

2. napirendi pont

Egyebek.

 

Felső Róbert polgármester: A helyi identitás pályázat 2020. augusztus és 2021. május 31-ig tartandó rendezvényeinek szervezésére megkértem 3 árajánlatot. Annak érdekében, hogy ne kelljen ezért egy újabb testületi ülést összehívni, a testület megbízhatna engem, hogy a legolcsóbb árajánlatot adó cégtől rendeljem meg a munkát. A határozati javaslat: 1.) Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete tudomásul veszi a polgármester tájékoztatását, amely szerint a Helyi Identitás és Kohézió Erősítése Érsekcsanádon és Sükösdön című pályázat 2020. augusztus 1. és 2021. május között tartandó rendezvényeinek szervezési feladataira 3 árajánlat került megkérésre. 2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a beérkezett árajánlatok közül a legolcsóbb ajánlatot adóval kössön szerződést. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

163/2020. (VIII.14.) Kt. sz. határozat

 

Helyi Identitás és Kohézió Erősítése Érsekcsanádon és Sükösdön című pályázat 2020. augusztus 1. és 2021. május között tartandó rendezvényeinek szervezési feladataival kapcsolatos döntés

 

1.) Érsekcsanád Önkormányzat Képviselő-testülete tudomásul veszi a polgármester tájékoztatását, amely szerint a Helyi Identitás és Kohézió Erősítése Érsekcsanádon és Sükösdön című pályázat 2020. augusztus 1. és 2021. május között tartandó rendezvényeinek szervezési feladataira 3 árajánlat került megkérésre.

 

2.) A képviselő-testület megbízza a polgármestert, hogy a beérkezett árajánlatok közül a legolcsóbb ajánlatot adóval kössön szerződést.

 

Felelős: Felső Róbert polgármester

 

Határidő: 30 nap

 

Felső Róbert polgármester: Még egy döntést meg kellene most hoznunk a Magyar Falu Program MFP-ÖTU/2020. pályázati konstrukciója keretében megvalósuló  útfelújítási (Akácos utca és Kossuth Lajos utca) munkákhoz kapcsolódóan. A határozati javaslat: Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a Magyar Falu Program MFP-ÖTU/2020. pályázati konstrukciója keretében megvalósuló  útfelújítási (Akácos utca és Kossuth Lajos utca) munkákhoz kapcsolódó közbeszerzési eljárás megindításához a bíráló bizottság közbeszerzési szakértelmet biztosító tagjának kijelöli Szabó Krisztián felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadót (2760 Nagykáta, Kadarka u. 39.), a közbeszerzés tárgya szerinti szakértelmet biztosító tagjának kijelöli Raics István Béla egyéni vállalkozót (6500 Baja, Szüretelő utca 4.) Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

164/2020. (VIII.14.) Kt. sz. határozat

 

 

 

 

 

Magyar Falu Program MFP-ÖTU/2020. pályázati konstrukciója keretében megvalósuló  útfelújítási (Akácos utca és Kossuth Lajos utca) munkákhoz kapcsolódóan közbeszerzési eljárás bíráló bizottsági tagjainak kijelölése

 

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a Magyar Falu Program MFP-ÖTU/2020. pályázati konstrukciója keretében megvalósuló  útfelújítási (Akácos utca és Kossuth Lajos utca) munkákhoz kapcsolódó közbeszerzési eljárás megindításához a bíráló bizottság közbeszerzési szakértelmet biztosító tagjának kijelöli Szabó Krisztián felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadót (2760 Nagykáta, Kadarka u. 39.), a közbeszerzés tárgya szerinti szakértelmet biztosító tagjának kijelöli Raics István Béla egyéni vállalkozót (6500 Baja, Szüretelő utca 4.)

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 30 nap

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a rendkívüli nyilvános ülést bezárom.

 

 

 

 

kmf.

        Felső Róbert                                                                                         dr. Juhász Péter

        polgármester                                                                                               jegyző


 

Share