Get Adobe Flash player

Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve - 2019. február 4.

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4/2019.                                  J e g y z ő k ö n y v

 

Készült:


Az ülés helye:

Érsekcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. február 4. napján tartottnyilvános üléséről.

Az Érsekcsanádi Polgármesteri Hivatal díszterme az Érsekcsanád, Dózsa György út 77. szám alatt.

Az ülés kezdetekor jelen vannak:

Felső Róbertpolgármester, Veszteg Zsolt alpolgármester, Csák József, Horváth Ferenc, Csősz Lajos Csaba képviselők.

Tanácskozási joggal jelen van:

dr. Juhász Péter jegyző

Meghívottként jelen vannak:

Kenyeres Ervin bizottsági tag

Vidákovics Arnold bizottsági tag

Kucsora Krisztián bizottsági tag

Érdeklődő választópolgárok:

xxx

       

Jegyzőkönyvvezető: Geiger Zoltán köztisztviselő

 

Felső Róbert polgármester: Köszöntök mindenkit mai rendkívüli nyilvános ülésünkön. Megállapítom, hogy az ülés kezdetén 4 képviselő és a polgármester van jelen, ez összesen 5 fő, a képviselő–testület határozatképes. A napirendi pontokkal kapcsolatban módosító javaslatom nincs. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a rendkívüli nyilvános ülés napirendjét a meghívón szereplő tartalommal elfogadja, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

36/2019. (II.04.) Kt. sz. határozat

 

Rendkívüli nyilvános ülés napirendjének elfogadása

 

1. Árajánlatok kérése a BM útfelújítási pályázat előkészítésére.

Előadó: Felső Róbert polgármester

2. Egyebek

 

 Intézkedést nem igényel

 

1. napirendi pont

Árajánlatok kérése a BM útfelújítási pályázat előkészítésére.

(Előterjesztés mellékelten csatolva.)

 

Felső Róbert polgármester: Az előterjesztésbe foglaltakat a Településfejlesztési bizottság megtárgyalta és a következő határozatot javasolta elfogadni a képviselő-testületnek: Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a Belügyminisztériumhoz - útfelújítás tárgyában - benyújtandó pályázat keretében Érsekcsanádon a  Zrínyi Miklós utca kerül felújításra az Új sortól a Meggyfa utcáig tartó szakaszon, bakhátas kialakítással. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

37/2019. (II.04.) Kt. sz. határozat

 

BM útfelújítási pályázat előkészítésével kapcsolatos döntés (felújítandó útszakasz kiválasztása)

 

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a Belügyminisztériumhoz - útfelújítás tárgyában - benyújtandó pályázat keretében Érsekcsanádon a  Zrínyi Miklós utca kerül felújításra az Új sortól a Meggyfa utcáig tartó szakaszon, bakhátas kialakítással.

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: folyamatos

 

Felső Róbert polgármester: A Településfejlesztési bizottság javasolt még egy határozatot elfogadni a terveztetés tárgyában. A javaslat: Érsekcsanád Község Képviselő-testülete megbízza a polgármestert, hogy a BM útfelújítási pályázat keretében megvalósítandó - az Érsekcsanád,  Zrínyi Miklós utca - Új sortól a Meggyfa utcáig tartó szakaszán, bakhátas kialakítással történő - útépítés tervezési munkáira az alábbi vállalkozásoktól kérjen árajánlatot: Bakos Gábor egyéni vállalkozó (6000 Kecskemét, Felsőszéktó 54. e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ), Földvári Ferenc építőmérnök (6000 Kecskemét, Harsona utca 6/A. e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ), Út Fény Kft. (6000 Kecskemét, Mátyás utca 5., képviseli: Bognár Zoltán, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ). Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

38/2019. (II.04.) Kt. sz. határozat

 

BM útfelújításos pályázat tervezési munkáira árajánlat kérése

 

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete megbízza a polgármestert, hogy a BM útfelújítási pályázat keretében megvalósítandó - az Érsekcsanád,  Zrínyi Miklós utca - Új sortól a Meggyfa utcáig tartó szakaszán, bakhátas kialakítással történő - útépítés tervezési munkáira az alábbi vállalkozásoktól kérjen árajánlatot:

 

§         Bakos Gábor egyéni vállalkozó (6000 Kecskemét, Felsőszéktó 54. e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ),

§         Földvári Ferenc építőmérnök (6000 Kecskemét, Harsona utca 6/A. e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ),

§         Út Fény Kft. (6000 Kecskemét, Mátyás utca 5., képviseli: Bognár Zoltán, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ).

 

Felelős: polgármester

 

Határidő: 30 nap

 

2. napirendi pont

Egyebek

 

Felső Róbert polgármester: A Településfejlesztési bizottság a Művelődési házban megtermelt áramtöbblettel kapcsolatban az alábbi határozatot javasolta elfogadni a képviselő-testületnek: Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a Művelődési házban megtermelt 584 KW-os áramtöbblet összegéről nem állít ki számlát. Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze!

 

A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

39/2019. (II.04.) Kt. sz. határozat

 

A Művelődési házban megtermelt áramtöbblettel kapcsolatos döntés

 

Érsekcsanád Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a Művelődési házban megtermelt 584 KW-os áramtöbblet összegéről nem állít ki számlát.

 

Intézkedést nem igényel

 

Csák József bizottsági elnök:A felújított erődrészünk le van kaszálva. A kitermelt fát most pótolni kellene csemetékkel. 2000 akác és 2000 szürkenyár csemetét kellene vásárolni.

 

Felső Róbert polgármester: Árajánlatot kellene kérni, és a hónap végén esedékes ülésen dönthetünk róla.

 

Csák József bizottsági elnök: Lassan el lehet kezdeni a tavalyról maradt gyérítésünket az út melletti keresztnél a 93C1 részen. Mától emelkedett a fakitermelési bér, ami miatt a tűzifa árát is megemelnénk, ami kompenzálná ezt a drágulást.

 

Felső Róbert polgármester: Legkorábban február 18-án, hétfőn már tarthatunk ezzel kapcsolatban ülést. Ehhez viszont egy előterjesztés is kell, ami alkalmas arra, hogy a különböző rendszereken átfusson ez a dolog.

 

dr.Juhász Péter jegyző: Józsi. Átküldöm neked e-mailben, hogy mi kell az előterjesztéshez.

 

Felső Róbert polgármester: Van-e valakinek kérdése, hozzászólása? Amennyiben nincs, köszönöm mindenkinek a munkát, a rendkívüli nyilvános ülést bezárom.

 

 

 

kmf.

        Felső Róbert                                                                                         dr.Juhász Péter

        polgármester                                                                                               jegyző

Share