Get Adobe Flash player

Iparterület fejlesztése Érsekcsanádon

Ugrás az Érsekcsanád TOP 1.1.1-es projektjéhez tartozó megyei aloldalra.

 

Projektazonosító: TOP-1.1.1-16-BK1-2017-00001

Támogatás aránya: 100%

Megvalósítás vége: 2019.09.30.

A projekt célja: Érsekcsanád közigazgatási területén kijelölt gazdasági területei értékesítésre kerültek, melyeken a helyi vállalkozások megkezdték termelő- és szolgáltató tevékenységüket. Tekintettel a befektetői megkeresésekre Érsekcsanád Önkormányzata úgy döntött, hogy a már korábban kialakított kereskedelmi, szolgáltató terület fejlesztését megkezdi, bővíti és a rendezési tervében ipari területté minősíti, növelve ezzel az üzleti infrastruktúrát.

A projekt tartalma: A fejlesztés elsődlegesen az új ipari területet érinti, azonban a fejlesztés egyes elemei hatással vannak a már megtelt gazdasági területre is, mint az ipari területek közút kapcsolatát biztosító utak megerősítése és az elektromos energia hálózat kapacitásának bővítése. A projekt lényeges fejlesztési elemei: - ipari terület kialakítása érdekében ingatlan vásárlás; - ipari terület közmű kapcsolatát biztosító út építése, - ipari terület közmű kapcsolatát biztosító út fejlesztése, - elektromos energia hálózati kapacitásnak bővítése, - eszközbeszerzés a kialakítandó ipari terület üzemeltetése érdekében.

A projekt várható eredménye: Az üzleti infrastruktúra növekedése valósul meg.

Sajtóközlemény - Ipari terület fejlesztése Érsekcsanádon -Projektzárás: A sajtóközlemény megtekinthető itt.
 

TOP-1.1.1-16-BK1-2017-00001 Ipari parkok, iparterületek fejlesztése – Iparterület fejlesztése Érsekcsanádon PROJEKTZÁRÁS


Érsekcsanád Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.1.1-16-BK1 - Ipari parkok, iparterületek fejlesztése című felhívásra. A 230 808 957 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében, melyből 22 808 957 forint többletköltségből az érsekcsanádi ipari park kialakítása és bővítése valósult meg.

Az uniós forrásból érkező összegből a meglévő iparterület fejlesztése és bővítése valósul meg.

A projekt keretében megvételre került egy 3,8 ha nagyságú ingatlanrészlet, így már mintegy 7,4 ha nagyságú terület szolgálta fejlesztések tárgyául. Mindez elősegíti a befektetések technikai és szakmai feltételeinek javítását, az ipari növekedés fenntartását és a betelepítettség növelését, emellett hozzájárul a szolgáltatások minőségi fejlesztéséhez. A meglévő és az újonnan kialakuló iparterület elektromos energia szükségletét (előbbinél többlet szükségletét) egy 1000 kVA kapacitású transzformátor állomás kialakításán keresztül került megvalósításra.

Az újonnan kialakuló iparterület elérhetőségét egy több mint 900 méter hosszú új út biztosítja majd, továbbá a már korábban kialakított, terület megközelíthetőségét szolgáló utak burkolata is megújításra került.

A fejlesztés keretében traktorbeszerzésre került sor, mely szolgálja többek között a terület karbantartását.

Az ipari park összesen 7,4 hektáron működhet a jövőben, amely elősegíti a befektetések technikai és szakmai feltételeinek javítását. A fejlesztéssel új munkahelyek jöhetnek létre, a település vezetésének pedig hosszú távú tervei között szerepel, hogy a jelentős teherautó és kamion forgalmat eltereljék az iparterület felé, a központon áthaladó 51. számú útról.
 

 

Share