Get Adobe Flash player

Intézményi állásfoglalás az óvodafejlesztési kérdőívvel kapcsolatban

Amint az ismert az önkormányzat megkezdte a 2010-2022 évekre szóló fejlesztési programjának felülvizsgálatát, mivel az abban kijelölt célok jelentős részét már megvalósították.

Első lépésben az óvodával kapcsolatban mondtak véleményt a kérdőív kitöltői.

A kérdőív alapján a válaszadók az óvodában lévő nevelés színvonalával nagyrészt elégedettek. Az óvoda épületét jónak találják.

Kérdés volt, hogy mit fejlesztenének az óvodában. Voltak vélemények, melyek külön étkezőt javasolnak az épületben, azt nem szeretnénk. Pedagógiai Programunk jól bevált része a csoport szobában való étkezés, mely jól működik. Az egyetlen üres terem (mely csoport megszűnése miatt jött létre) tornaszobaként funkcionál, és arra nagyobb szükségünk van, mint étkezőre.

Az óvoda kerítésének, kapujának javítása tervben van. Az önkormányzat fejlesztési programja tartalmazza is, azonban a képviselő-testület eddig az épület korszerűsítését tudta a pályázatokba emelni, hisz sok helyen kizárt volt a kerítés és az udvar rendezése, mint  pályázati cél.

Az udvarra több stabil játékot nem tervezünk (pl.: mászóka, csúszda, hinta, kisház), reményeink szerint az óvodai létszám emelkedni fog, a szabad mozgáshoz sok hely kell a gyerekeknek. A gyerekekkel a Szabadidőparkba található játszóteret folyamatosan látogatjuk.

Homokozó játékok, rollerek, játék motorok vannak, játékidőben, délelőtt vesszük elő őket.

Az udvarban nem szeretnénk több térkövet, a fű az, ami az óvodai, udvari játékra a legmegfelelőbb aljzat. Az ingatlan beépíthetőségi értéke amúgy sem teszi lehetővé a térkövezést, míg az egyes ingatlanokon elvárt zöldfelület nagyságát pedig nem kívánjuk csökkenteni.

Amint az látszik a fejlesztési javaslatok egy részét szakmai indokok miatt az intézmény nem támogatja, ami pedig támogatható, azt kérjük is az önkormányzattól, hogy valósítsa meg a jövőben.

Véleményüket, értékelésüket ezúton is köszönjük.

                                                                                                                      György Erika

                                                                                                                       óvodavezető

Share