Get Adobe Flash player

Folytatódik a Magyar Falu Program

Idén kicsit hamarabbra hozták a pályázatok megjelenését, ami átrajzolta az eredeti pályázati munkásra vonatkozó tervezésünket, de ez egy kellemes probléma.

A Magyar Falu Program a kormány egy óriási „találmánya”, mely biztosítja, hogy helyben eldöntött, jó célokat az adott települések elérhessenek. Érsekcsanád kifejezetten nagyon eredményes ezen a kiíráson, hisz 2019-ben és 2020-ban is a járás első 3 legtöbb támogatást elért községe közé jutottunk. Főként ha az önkormányzat pályázataihoz hozzáadjuk a református egyház és az Összhang Kórus által elnyert támogatásokat.

Ebben a kiírásban oldottuk meg a Csuka Zsigmond Művelődési Ház mosdó és szakkörhelyiségének, valamint a színpadnak a felújítását és az Akácos utca útépítésének első ütemét. Jelenleg zajlik az Akácos utca útépítésének a második üteme, és árajánlatkérési eljárásnál tartunk a Polgármesteri Hivatal felújítási projektben.

2021-ben négy pályázatot terveztünk beadni. Egyrészt az Akácos utca-3 projektet, melybe a Petőfi utca vége és az Akácos utca Petőfi – Kossuth szakaszának a kétharmada fér be, másrészt a traktorunkhoz adapterek beszerzése, illetve két épület további felújítása. Itt a Művelődési Ház főzőrészét szeretnénk megszépíteni, és a nagyterem szellőzőrendszerét korszerűsíteni, valamint a 2. sz. háziorvosi rendelőt (ami önkormányzati tulajdonban van) belülről teljesen felújítani.

Mindezek a projektek jól illeszkednek a LEADER pályázatok májusban várható kiírásaihoz, ahol kifejezetten kiemelt cél lesz a Könyvtár és a Művelődési Ház előtti közterület megszépítése.

Látható tehát, hogy feladatok bőven vannak, ami annak köszönhető, hogy pontosan tudjuk mik a céljaink, és ezekre keressük a pályázati lehetőségeket. A pályázataink beadásán dolgozunk, a pályázati felületek nyitását követő héten, április elején benyújtjuk az Akácos utca-3 pályázati anyagát, május elején pedig a két épületfelújítási anyagot. A közterületgondozási adapterek pályázati felülete pedig várhatóan júniusban nyílik majd.

Felső Róbert

polgármester

Share