Get Adobe Flash player

Újabb nyertes útépítési pályázat

 

Július közepén érkezett az értesítés, hogy a Magyar Falu Program keretében beadott útépítési pályázatunk nyertes lett.

 

A pályázat során az Akácos utca Deák-Hunyadi utcák közötti szakaszának egy része (az utolsó 40-50 méter kivételével, mivel itt 3 üres telek is van, és nagyon komoly földmunkákat kellett volna elvégezni, ami költséges közmű kiváltásokkal is járt volna), illetve a Kossuth utca Szőlő – Akácos utcák közötti szakaszának régi házak előtti része kerülhet aszfaltozásra, amennyiben a lakosság is partner ebben.

 

A lakossági megállapodások ügyében a képviselő-testület a lapzártát követően, július 23-án hoz döntést, majd megkezdődhet az együttműködések aláírása, melynek eredményétől függően indulhat az építés is, amit legkésőbb 2021. május végéig kell befejezni.

 

Jól látszik tehát, hogy a több éves előkészítő munkának meglett az eredménye, hisz most már a Deák utca végén, majd innen az Akácos utcában két irányban és a Kossuth utca érintett szakaszán is aszfalt burkolat lehet, csapadékvíz elvezető árkokkal. Természetesen a munka nem áll meg, jövőre a Petőfi utca végének megépítésére adjuk majd be a pályázatot, melynek műszaki terveit a most megépített szakasz csapadékvíz kezelési állapotához kell igazítani, amihez egy-két komoly esőzés tapasztalatai kellenek majd. Ne feledjük, hogy az Akácos utca Deák-Petőfi utcák közötti szakaszán felépült utat is most sikerült átadnunk, így jól látszik, hogy ez a munka mennyire tudatosan zajlik.

 

Az országban is egyedülállóak vagyunk abban, hogy két egymást követő évben is tudtunk ezen pályázati kiírásban eredményt elérni. Ehhez mindenképp szükség volt országgyűlési képviselőnk Zsigó Róbert államtitkár úr támogatására, amit ezúton is köszönök.

 

Felső Róbert

 

polgármester

Share