Get Adobe Flash player

Beindult a turisztika

A korlátozások lazítását követően érzékelhetően fellendült a belföldi turizmus nem csak szerte az országban, hanem érzékelhetően Érsekcsanádon is.

Érsekcsanád turisztikai kínálata is folyamatosan fejlődik. Jelenleg az ötödik szálláshely működési engedélyét adjuk ki. A honlapunkon a szálláshelyek menüpontnál tájékozódni lehet ezekről, és az elérhetőségek is meg vannak adva. Kiadásra került a kávézó és étterem működési engedélye is, most már a tulajdonos döntése, hogy még idén kinyit, vagy csak tavasszal, amikorra teljesen felkészült a nyitásra.

Közben látszik, hogy óriási tömegek érkeznek evező túrákra, amiből gond is van, mert a parkolási kérdést is rendezni kell, hisz ekkora mértékű személygépkocsi forgalomra kevesen számítottak, így mi sem. A töltésen óránként érkeznek a 30-50 fős kerékpáros csoportok, látszik, hogy az emberek az aktív, mozgással teli kikapcsolódást keresik most inkább.

A szálláshelyek tulajdonosaival megbeszélést tartottunk, és az elmondásuk szerint nagyon jól alakulnak a foglalásaik, szeptember közepéig már most kifejezetten elégedettek az adatokat látva.

Természetesen mi sem mondtunk le a kemping építési tervünkről. Jelenleg készítjük ennek az anyagát, amivel az illetékes szakembereket, döntéshozókat, turisztikai vezetőket szeretnénk megkeresni. Szerencsére elképzelésünket támogatják evezős és kerékpáros szervezetek is, igazolva azt, hogy valóban jogos igény van ilyen jellegű szálláshelyre is.

Nem csak itt helyben, hanem más településekkel összefogva is dolgozunk ebben a témában. Terv, hogy készüljön egy olyan kiadvány, ami a kerékpáros turistáknak megadja az információkat, hogy egy-egy útvonalon hol lehet vendéglátó és szálláshelyeket találni, legyen egy reklámfilm a településekről, és szervezzünk olyan közös rendezvényeket, amelyeken be tudjuk mutatni ezen települések kínálatát. Erre már nyertünk is el pályázatot, Bogyiszlóval közösen.

A munka tehát folyamatosan zajlik, melyről amint tudok, be is fogok számolni.

Felső Róbert

polgármester

Share