Get Adobe Flash player

Folytatódott az útszéli padkák rendezése

Április hónapban a Dunai út mellett több nap is folytatták a gazdák és segítőik a padkarendezési munkát, melynek során a benőtt fák és cserjék is kivágásra, a régi drótkerítés pedig leszerelésre került. 

Szeretném ezúton is megköszönni mindenkinek a segítségét, aki a munkákban részt vett, vagy azokhoz hozzájárult sörrel, üdítővel, kávéval,stb. Köszönöm a társadalmi munkában megjelenők és a Polgárőrség segítségét is, illetve mindazokat, akik gépeket és/vagy gépkezelőket biztosítottak a munka során. Tavasszal ez a szakasz volt eltervezve.

Külön köszönöm a szervezők (Tóth László és a Hevesi Fivérek) segítségét, hisz az ilyen munkák során a legnehezebb feladat az egész megszervezése. Minden legyen meg, akkor és amennyi kell, ne álljon senki, mert nincs gép, de a gépek se legyenek túl sokan, mert nincs elég dolgozó kéz.

A Facebook közösségi oldalon Tóth László így foglalta össze a történéseket: „Ma is dolgoztunk a Dunai úton. A vártnál sokkal nehezebben haladt a munka,mert rengeteg szemét,beton üveg és bokrokkal benőtt drótháló nehezítette a haladást. Ennek ellenére nagyon jól haladtunk,sok új segítő volt,ami örvendetes, fiatalok is. Újra bebizonyosodott,ha a megoldást keressük, nem a kifogást, akkor az ilyen meglehetősen kellemetlen munka is halad!Most már nem kell senkit külön megemlíteni,mert mindenki hozzátette a maga lehetősége szerinti részét. Köszönet a Polgárőrségnek a forgalomirányításért,a résztvevőknek a sok munkáért a szervezők nevében: Hevesi Fivérek,és Tóth László.”

Külön öröm, hogy a napokban elkészült az a gréder, amivel a belső mezőgazdasági utak kezelésére kerülhet majd sor. Ennek használatáról hamarosan egyeztetünk a gazdák képviselőivel.

Azonban nem csak a Dunai úton, hanem a Tojótelepi út mellett is folyamatos a munkavégzés. A Kacsatelep vezetője Szalóki Szabolcs saját költségén kitűzette az út telekhatárát és szervezte le a munkát, ami szépen halad. Elmondása szerint óriási segítséget kap Juhász Gábortól. Mindkettőjüknek szeretném megköszönni a támogató hozzáállásukat.

Azt hiszem, hogy a két példa is jól mutatja be, hogy mitől erős Érsekcsanád. Ez az összefogás, melynek már a szervezését is átvállalták az érintettek, óriási energiákat mozgatott meg, s hétről hétre új segítőkkel bővült a csapat.

Mindezért minden részvevőnek köszönetet mondok Érsekcsanád lakossága és önkormányzata nevében. Jó érzés olvasni Tóth László fenti sorait, melyek jól érzékeltetik, hogy a jó célért mindenki áldozatot vállal Érsekcsanádon.

Felső Róbert

polgármester

Share