Get Adobe Flash player

Átadtuk a sportparkot

A Halsütő Fesztivál keretében átadásra került a Sportparkunk. Az önkormányzat még 2016-ban nyújtott be pályázatot egy kültéri sportpark létesítésére. A pályázat során a megbízást a kivitelezőnek az egész országban a pályázatban eljáró Nemzeti Sportközpontok adta, az önkormányzatnak az üzemeletetést kell biztosítania.

A pályázat előkészítése, beadása és megvalósítása során folyamatosan egyeztettünk az érsekcsanádi fiatalokkal, illetve képviselőjükkel Szabó Tiborral, aki jól ismeri az ilyen sportparkok használatát, és több versenyen is vett már részt.

Az átadást követően a fiatalok azonnal birtokba is vették a sporteszközöket, s azóta is folyamatos a használatuk. Hamarosan elkészül a mellette lévő üres területre a játszótér bővítése, s ekkor értékelni fogjuk a használókkal az eredményt, és ami szükséges (pl. már most felmerült a világítás kiépítése) azt természetesen meg fogjuk tenni, hisz a jövő évi költségvetésünket már így fogjuk tervezni.

A Szabadidőparkunk egyre inkább fejlődik, bővül. Szeptemberre elkészül a játszótér bővítése, majd megkezdődik a még nádtetejű építmény helyén egy új 50-60 fő részére alkalmas, a többi építményhez hasonló szerkezetű, cseréptetős közösségi hely kialakítása, valamint a lovaspálya zsűri emelvényének az átalakítása is. Közben a búvárok is egyre jobban használják a parkot, így látszik az egyesülettel és a Katasztrófavédelemmel megkötött együttműködési megállapodásunk lényege, értelme és haszna is.

Minden felhasználónak kellemes sportélményeket kívánunk.

Felső Róbert

polgármester

A szabadtéri sportparkok használatának részletes bemutatása, útmutatója megtekinthető itt.

Share