Get Adobe Flash player

Fölszállott a páva - 2019.

 Fölszállott a páva 2019 második középdöntőjében Ölveczky Emma az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában „Legény lögyön, kivel beszédbe állok…” – Karikázó és csárdás Érsekcsanádról címmel énekelt népdalokat. Emma nem jutott be a döntőbe, de a zsűri tagjaitól nagyon jó értékeléseket és pontszámokat kapott. Ebből idézünk most:

 „Az ember nem tudja a szemét levenni rólad. Tényleg festeni sem lehetne szebbet. Ez a viselet is legalább olyan jól áll, sőt ez talán még egy picivel jobban, illetve szebben is, mint a múltkori kalotaszegi. Te ott laksz Érsekcsanádon, ami egy nagyon gazdag hagyományőrző vidék. A viselet is nagyon gazdag, és úgy ahogy vagy, gyönyörű vagy. Mi úgy gondoltuk, hogy a múltkorinál szebbet már nem tudsz csinálni, ez most más volt, de így is szép volt, gyönyörű volt. Az Érsekcsanádiak méltán lehetnek büszkék rád, és legyenek is az iskolában is, és az egész környéken. Mi is büszkék vagyunk rád, és remélem, hogy még hallunk téged sokat.”

Sebestyén Márta - Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, Prima Primissima és UNESCO-díjas előadóművész

„Csodálatos hangod van és elkápráztattál a viseleteddel együtt.”

Kocsis Enikő - Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője

Emma meghívására Felső Róbert polgármester úr a középdöntőt  helyszínen, a TV stúdióban tekintette meg és szurkolt az érsekcsanádi versenyzőnek.

Gratulálunk Emmának, és további sok sikert kívánunk!

Share