Get Adobe Flash player

Nyertes Vis Maior pályázat

A 2017. júliusi vihar után az önkormányzat pályázatot nyújtott be a károk enyhítésére. 2017. december 19-én érkezett az értesítés, miszerint a pályázatunk csökkentett műszaki tartalommal támogatható.

A Művelődési Ház tetőszerkezetének károsodását 35%-ban vezették vissza a viharra, így 7.000.000 Ft költséget ismernek el, melyből 4.900.000 Ft a támogatás, és 2.100.0000 Ft az önerő. Ez nagyjából az utcai szárny tetőfelújítására elegendő.

A lakossági sérült palájának elszállítására 10.000.000 Ft költséget ismertek el, melyből 7.000.000 Ft a támogatás és 3.000.000 Ft az önerő. Tekintettel arra, hogy az önkormányzatnak nincs forrása a magánszemélyek házában keletkezett károk önerejére, így további tárgyalásokat folytatunk országgyűlési képviselőnk Zsigó Róbert Államtitkár úr segítségével a támogató Belügyminisztériummal,  hogy a támogatási arányt emeljék ennél a tételnél 100%-osra, azaz ne legyen szükséges önerőt biztosítani.

A folyamat időigényes, a pala beszállítása ezért is halad lassabban, hisz a Művelődési Ház udvara megtelt és egyelőre a részletek tisztázását kell elvégeznünk. A folytatásról a februári számban adunk tájékoztatást. Azt azonban fontos hangsúlyozni, hogy minden érintettől elszállításra kerül a viharban megsérült pala, azonban ezt úgy szeretnénk elérni, hogy az önkormányzatnak se legyen ezzel kapcsolatban kiadása.

A Művelődési Ház tetőfelújításának előkészítő munkálatait (árajánlat kérés, esetleges közbeszerzés lefolytatása, stb.) szintén februárban tervezzük, hisz a kivitelezéssel meg kell várni a tavaszt.

Share